Skip to main content

Over Floret, de start
van iets geweldigs

Floret Trading is exclusief distributeur van merken die in Turkije niet meer weg te denken zijn. Onze missie is het opbouwen van een stabiele en betrouwbare relatie met onze klanten in zowel lokale als etnische markten.

Als organisatie zijn wij constant op zoek naar betrouwbare en kwalitatieve leveranciers en klanten. Het streven is om ons te blijven onderscheiden van concurrenten door enkel producten van hoge kwaliteit aan te bieden.

Onze teamOnze team

Diensten

Op basis van een stabiele en duurzame relatie met onze fabrikanten, handelspartners en collega’s, hebben we als doel om onszelf te onderscheiden met een internationaal standaard en werkethiek naar onze klanten toe. Het hebben van vertrouwen en klantgerichtheid is erg belangrijk voor ons.

Floret Trading voorziet afnemers vanuit heel Europa in verschillende kwaliteitsproducten. Wij slaan de brug tussen de leverancier en de consumenten streven daarbij naar de optimale werkstroom voor alle partijen.

Kom in contact

Producten

Ons streven is om een assortiment te creëren dat bestaat uit producten met een bewezen bestaansrecht. Merken en producten die erg bekend zijn in hun oorsprong landen, maar niet in West Europa te verkrijgen waren. Met die focus creëerden we het stabiele bedrijf dat Floret Trading nu is.

Inmiddels kun je bij ons terecht voor diverse bekende merken uit Turkije. Daarnaast zijn wij ook de exclusieve distributeur van het bekende schoonmaakmiddel Dasty in Duitsland en Oostenrijk. In 2020 zijn we begonnen met het merk Yascha, waarmee we ons richten op glutenvrije en biologische producten.

Onze producten

Welkom bij Floret

Floret Trading is al ruim 20 jaar actief binnen de Europese markt op het gebied van distributie. We blijven analyseren en optimaliseren om onze leveranciers en afnemers van de beste dienstverlening te kunnen voorzien. Als exclusief distributeur van diverse merken helpen we je graag met de ex- of import van jouw producten.

Ons team

Ons hechte team bestaat uit gedreven mensen die zich iedere dag inzetten om het beste resultaat voor de klant neer te zetten.

Michel Floret

DIRECTEUR

Mazlum Floret

GENERAL MANAGER

Ilker Dalda

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

Musa Ocakdan

VERTEGENWOORDIGER IN DUITSLAND

Dominik Moric

LOGISTIEK MANAGER

Michel Floret

Nadat Michel volledig eigenaar werd van Floret Trading, zette hij een andere koers in en wierp een kritische blik op het assortiment en de afnemers. Inhoudelijk sterke producten die het bestaansrecht al lang geleden verworven en alleen nog werken met waardige groothandels: dát werd de nieuwe strategie. Het bleek een gouden formule en creëerde een stabiele basis voor het huidige Floret. Maar dat is niet het enige dat ten grondslag ligt aan het succes van Floret.

Werken met familie maakt de organisatie dynamischer.

De jongere generatie geeft vertrouwen in de toekomst van de organisatie. Onze klanten zijn ook zeer gecharmeerd van de energie die dat met zich meebrengt.

Mazlum Floret

Terwijl het ondernemersbloed niet direct bij hem door de aderen stroomde, sloop de gedrevenheid er in de loop der jaren toch in bij Mazlum Floret. Ondertussen had hij al flink wat ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven om zijn eigen weg te vinden. Inmiddels heeft hij die weg gevonden en is hij klaar om in zijn vaders voetsporen te treden

Mazlum’s ambities zijn niet de minste, maar gelukkig is er tussen de bedrijven door ruimte voor ontspanning. Samen met zijn gezin trekt hij er geregeld op uit om andere culturen te ontdekken en te genieten van de mensen die het dichtst bij hem staan. Familie is immers alles.

Er ligt al een goede basis.

Nu is het tijd om op te schalen, analytischer te gaan werken en de huidige workflow daarmee te optimaliseren. Uiteindelijk willen we onze afnemers een bepaalde experience kunnen meegeven, dus we zijn hard op weg om dat te realiseren

Ilker Dalda

Ilker is een doorgewinterde Floret-medewerker. Met 10 jaar ervaring binnen het bedrijf heeft hij de groei van de afgelopen jaren van dichtbij mee mogen maken. Nieuw pand, meer klanten en een groter productaanbod: Ilker zag het allemaal gebeuren. Volgens hem komt het door de mentaliteit bij Floret. Hier ben je geen werknemer die van 9:00 tot 17:00 zijn tijd moet zien te doden, hier is iedereen écht onderdeel van de organisatie en zet je je samen in om doelen te realiseren.

Dat familie belangrijk voor Ilker is, zie je niet alleen terug op de werkvloer. Zodra hij het pand van Floret verlaat, kruipt hij namelijk weer helemaal in zijn vaderrol. Dan trekt hij eropuit met zijn gezin. Richting de dierentuin of naar de speeltuin, het maakt eigenlijk niet uit waar naartoe. Als ze maar samen zijn.

Hier voel ik mij thuis.

De sfeer van de familieband is te voelen in iedere vezel van het bedrijf. Je wordt gewaardeerd en serieus genomen en iedereen staat klaar om een ander te helpen. De motivatie om inzet te tonen is dan ook groot binnen Floret.

Musa Ocakdan

Musa vertegenwoordigt Floret op de Duitse markt. Al tien jaar onderhoudt hij de relaties met de klanten, proeft hij wat er speelt in de markt en ondersteunt hij de klant op iedere denkbare manier. Die ondersteuning vindt hij ook terug op de werkvloer. De cultuur die bij Floret Trading heerst, is nauw verwant aan een échte familieband.

Musa heeft met zijn jarenlange ervaring in de foodindustrie al vele inzichten mogen vergaren. Het feit dat hij nog iedere dag wat nieuws leert, bevestigt zijn interesse in deze branche. Ook als hij niet aan het werk is voedt Musa zijn nieuwsgierigheid graag, maar dan door samen met zijn gezin op reis te gaan.

Het feit dat we binnen Floret werken op basis van vertrouwen en wederzijds respect maakt dat iedereen zich zonder slag of stoot inzet voor dit bedrijf. De natuurlijke familiaire band met collega’s delen we uiteindelijk ook met de klanten.

Dominik Moric

Dominik kwam al ruim twintig jaar bij familie Floret over de vloer voordat hij in maart 2021 aan de slag ging als magazijnmedewerker bij Floret Trading. Dat hij bleef plakken was niet voor niet, want het familiegevoel voelt goed voor Dominik. De lijnen zijn kort, de menselijke maat groot. Volgens Dominik zie je dat terug in het werk, de omgang met collega’s en de algemene sfeer binnen het bedrijf.

Binnen Floret Trading zorgt Dominik dat alles wat er in het magazijn plaatsvindt op orde is, maar ook buiten zijn werktijden om is hij een bezige bij. Met belangstelling voor onderwerpen als geschiedenis en archeologie tot de Motor GP en musea is zijn spectrum aan interesses alles behalve beperkt.

’Binnen Floret levert ieder individu een bijdrage aan hetgeen dat we samen neerzetten.

Dat maakt de onderlinge band zo sterk. Hier kun je nog echt het verschil maken en deel uitmaken van het geheel. Omdat er groei is, zijn er ontwikkelingen en dat proces is mooi om te zien.